Vacature assistent zonnepanelenmonteur Friesland vanaf 19 maart 2023

Heb je geen hoogtevrees en ben je technisch ingesteld? Dan is de functie assistent monteur zonnepanelen interessant voor jou. Voor verschillende bedrijven in Friesland is Technicum op zoek naar mensen die als assistent zonnepanelenmonteur aan de slag willen gaan met het verduurzamen van huizen. Als assistent monteur zonnepanelen vervul je een belangrijke rol in de energietransitie. Jij zorgt er namelijk met je collega’s voor dat woningen hun eigen elektrische energie op kunnen wekken. Het aansluiten van zonnepanelen is prachtig werk, zeker nu de lente begint en het mooie weer er aan zit te komen.

Je werkt in de buitenlucht en gaat in een team op pad waarin iedereen zijn of haar eigen taak heeft. Een deel van het team gaat aan de slag met het aanbrengen van rails op het dak en gaat vervolgens de zonnepanelen vastklikken en aansluiten terwijl een andere monteur de omvormer plaatst en zorgt voor een goede aansluiting richting de meter in de meterkast. Er zijn verschillende taken waardoor je jezelf kunt ontwikkelen. Als je een aantal maanden hebt gewerkt als monteur in de zonnepanelen dan kun je daarna ook andere elektrotechnische werkzaamheden aanleren zoals het plaatsen van wandcontactdozen, verlichting en andere componenten. Met de functie assistent monteur zonnepanelen leg je een basis voor een mooie loopbaan in de elektrotechniek.

Welke ervaring heb je nodig?

Het is belangrijk dat je in deze functie geen hoogtevrees hebt. Je moet je vertrouwd voelen met het werken op hoogte en moet ook in staat zijn om dit veilig te doen. Je bent iemand die technisch is ingesteld en hebt minimaal een opleiding op mbo niveau 1.  Daarnaast ben je bereid om een vca certificaat te behalen waardoor je nog meer op de hoogte bent van de veiligheidsvoorschriften op de bouw. Je hebt een rijbewijs nodig omdat je op verschillende bouwprojecten gaat werken. Dat maakt dat je een flexibele instelling moet hebben. Je moet soms vroeg opstaan om op tijd op de gewenste locatie te komen. Daarnaast moet je goed kunnen samenwerken met collega’s.

Over het bedrijf

Het technische uitzendbureau Technicum heeft verschillende klanten die assistent monteurs zoeken in de zonnepanelen. Technicum helpt deze klanten met het zoeken naar geschikte kandidaten en is daarnaast ook verantwoordelijk voor het bieden van opleidingen en trainingen zodat aankomende monteurs goed op de hoogte zijn van de techniek. Hierbij kun je denken aan opleidingen in de elektrotechniek, installatietechniek en mechatronica. Technicum heeft veiligheid hoog op de agenda staan. Daarom krijgen monteurs via Technicum naast technische opleidingen ook specifieke veiligheidsopleidingen waarvan VCA slechts 1 voorbeeld is. Andere opleidingen zijn bijvoorbeeld veilig werken op hoogte, een heftruckcertificaat en specifieke certificaten voor het werken met hoogwerker of andere machines. Bij Technicum is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en wordt je ondersteund door een ervaren consultant die jouw vaste contactpersoon is.

Arbeidsvoorwaarden

Je kunt een opleiding volgen tot monteur zonnepanelen op kosten van Technicum. Daarnaast kun je een salaris verdienen rond de 2500 euro bruto per maand. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband. Hoe meer ervaring je opdoet hoe breder je ingezet kun worden in de elektrotechniek of zelfs in de installatietechniek. Zo wordt je salaris ook steeds hoger en ben je altijd aan het werk. Je krijgt een reiskostenvergoeding als je met eigen vervoer gaat rijden en krijgt daarnaast ook werkkleding en werkschoenen ter beschikking.

Solliciteren?

Zou je graag aan de slag willen als assistent zonnepanelenmonteur? Dan kan je een sollicitatie insturen via de knop vacatures in de menubalk.