Vacature assistent mechatronica vanaf 16 januari 2022

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar hoe machines in elkaar zitten en vind je het interessant om te ontdekken hoe ze werken? Dan is de functie assistent mechatronica misschien wel iets voor jou.

Als assistent mechatronica maak je onderdelen voor machines zoals; lasrobots, productiemachines, melkmachines, printers en kopieermachines. Jij gaat samen met je collega’s de onderdelen maken en de machine in elkaar zetten. Het productieproces van zo’n machine kan er als volgt uitzien; op basis van de opdracht wordt er een tekening gemaakt. Van je collega’s leer je hoe je de tekening leest en machines in elkaar zet. Samen met collega’s bouw je de buitenkant van de machine op. Je leert platen te bewerken, dit noem je kanten en zetten. Waar nodig worden er gaten in het plaatwerk gemaakt, zodat de machine in elkaar kan worden gezet. Op een andere afdeling worden de elektronische onderdelen gemaakt, jij helpt met het trekken van stroomdraden door het reeds gemaakte onderdeel. Vervolgens ga jij als assistent mechatronica meehelpen met het in elkaar zetten van de machine. Uiteindelijk wordt het besturingselementen op de machine geplaatst en gaat een collega de machine test. Daarna wordt de machine klaar gemaakt voor transport naar de opdrachtgever.

Welke ervaring heb je nodig?

Als assistent mechatronica beschik je over een start kwalificatie en sta je open voor het volgen van de opleiding monteur mechatronica of eerste monteur mechatronica op MBO niveau. Verder is het belangrijk dat je beschikt over de volgende eigenschappen;

  • Gemotiveerd;
  • Interesse in de techniek;
  • Bereid een opleiding te volgen.

Over het bedrijf

Wanneer je aan de slag gaat als assistent mechatronica wordt je door Technicum geplaatst bij een bedrijf in de regio Noord Friesland. Technicum heeft in dit gebied verschillende klanten die BBL’ers zoeken die een opleiding mechatronica willen volgen. Hierbij kun je denken aan kleine bedrijven maar, ook de grotere organisaties. Elke organisatie heeft specifieke machines die gemaakt worden en unieke productieprocessen. Dat zorgt er voor dat je veel keuze heb in verschillende richtingen van de machinebouw.

Wat we bieden

Technicum biedt jou de mogelijkheid om je zelf te ontwikkelen en daarnaast ook geld te verdienen. Tijdens je opleiding ontvang je van Technicum een contract voor bepaalde tijd. Verder ontvang je  een reiskosten vergoeding woon-werkverkeer á € 0,19 per gereden kilometer. Verder ontvang je van Technicum;

  • Werkkleding;
  • Werkschoenen;
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen;
  • Een marktcomfort salaris voor BBL’er;
  • En de mogelijkheid om via ons gratis trainingen of cursussen te volgen.

Solliciteren

Heb je interesse in deze vacature? Reageer dan snel via de knop vacatures Technicum. Deze knop tref je aan in de menubalk op de website.