Vacature assistent elektromonteur Friesland 29 december 2022

Heb jij een beetje kennis van de elektrotechniek, bijvoorbeeld vanuit een hobby of omdat je vroeger op het vmbo elektrotechniek hebt gehad? Zou je graag van elektrotechniek je vak willen maken maar heb je daarvoor de juiste opstap nodig? Dan ben je bij Technicum zeker aan het juiste adres. Technicum is op zoek naar assistent elektromonteurs in Friesland op verschillende projecten. Het gaat hierbij om projecten in de woningbouw, utiliteit en industrie. Allemaal projecten waarop ervaren elektromonteurs worden ingezet. Alleen ervaren monteurs kunnen het werk vaak niet alleen doen of kunnen veel sneller werken met een assistent monteur er bij. Jij kunt een assistent elektromonteur worden! Hoe? Door je aan te melden bij Technicum. Dit kan door te solliciteren op deze vacature. Er zijn verschillende instroommogelijkheden voor jou beschikbaar. Deze mogelijkheden zijn op maat gemaakt voor jou.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring in de elektrotechniek is natuurlijk mooi meegenomen in deze functie. Toch heeft niet iedereen evenveel ervaring in de elektrotechniek. Daarom is een goede motivatie ook van groot belang. Als je nog weinig van de elektrotechniek afweet maar wel een bewuste keuze hebt gemaakt voor dit vakgebied dan is dat al een goede eerste stap. Daarnaast moet je leergierig zijn om in de elektrotechniek de komende jaren nog veel te leren. De elektrotechniek is een brede technische sector waarin je niet zomaar bent uitgeleerd. Je kunt als elektromonteur ook verschillende veiligheidsdiploma’s halen zodat je veilig kunt werken op de werkvloer. Een voorbeeld hiervan is NEN3140 en NEN1010. Ook VCA is een belangrijk veiligheidscertificaat. Heb je deze certificaten al dan is dat een belangrijk voordeel in je sollicitatie. Anders kun je deze certificaten ook kosteloos halen via het bedrijf.

Over het bedrijf

Technicum is een technisch uitzendbureau met vestigingen door heel Nederland. De vacature assistent elektromonteur staat open in Friesland maar ook in andere regio’s van Nederland. Als elektromonteur kun je aan de slag bij zowel grotere elektrotechnische bedrijven maar ook bij de kleinere bedrijven. De keuze is aan de monteur zelf. Grote bedrijven draaien vaak ook de grotere projecten in utiliteit en industrie. De kleinere bedrijven zijn vaak meer actief als dorpsinstallateur en zitten veel in het servicewerk. De werkzaamheden in Friesland worden veel in Leeuwarden, Drachten en Sneek gedaan. Ook in de dorpen rondom deze plaatsen worden werkzaamheden door elektromonteurs uitgevoerd. De meeste elektromonteurs rijden samen met collega’s naar de verschillende projecten door heel de regio. Je werkt dus in teamverband.

Arbeidsvoorwaarden

Een assistent elektromonteur heeft een uurloon van ruim 13 euro bruto. Je gaat fulltime aan de slag en krijgt de mogelijkheid om opleidingen en trainingen te volgen. Je kunt ook aan de slag in een BBL traject in de techniek. Dan werk je ongeveer 32 uur per week en ga je de overige dag naar school. Je kunt instromen op niveau 2 of hoger. Je hebt de mogelijkheid om gratis opleidingen en trainingen te volgen. Deze worden namelijk betaald door het bedrijf. Hierbij kun je denken aan VCA maar ook aan NEN opleidingen. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd bijvoorbeeld een jaarcontract. Daarna kun je opnieuw een tijdelijk contract krijgen om uiteindelijk een vast contract te ontvangen van het bedrijf.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze functie in assistent elektromonteur? Dan kun je meteen reageren via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Dan kun je direct je cv en sollicitatie insturen.