Vacature 3D Meettechnicus Leeuwarden vanaf 27 maart 2022

Meten is weten, dat is in deze functie zeker het geval! Wanneer je gaat werken als 3D meettechnicus, houd jij je bezig met de kwaliteitscontrole van de door het bedrijf gefabriceerde producten/artikelen.

De kwaliteitscontrole voer je uit door middel van metingen met Mitutoyo coordinate measuring/ toolmaster, maar je voert ook visuele controles uit. Je beoordeelt de producten/artikelen aan de hand van vooropgestelde specificaties /tekeningen. Je voert bijvoorbeeld controles uit op gelaste producten, zowel de in- als uitgaande. Producten die voldoen aan de juiste eisen, geef jij vrij. Wanneer jij afwijkingen tegen komt rapporteer en registreer jij deze. Wanneer mogelijk voer jij correcties uit of zorg je ervoor dat er een herstelorder wordt geplaatst.

Daarnaast geef je als 3D technicus advies waar nodig, ter verbetering van het productie- en proceskwaliteit. Verder ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van; documentatie, rapportages en materiaal certificaten.

Welke ervaring heb je nodig?

Als 3D meettechnicus beschik je over minimaal MBO 3 opleiding in een technische richting of je hebt voldoende technische praktijkervaring in de metaalbewerking en/of assemblage. Daarnaast heb je ervaring met een ERP systeem, het bedrijf werkt zelf met Ridder-IQ. Wanneer je als 3D meettechnicus voor het bedrijf gaat werken is het belangrijk dat je de Nederlandse en Engelse taal beheerst, omdat je veel in contact komt met leveranciers. Verder beschik je over de volgende kennis en vaardigheden;

  • Kennis van ISO9001;
  • Ervaring met lassen (theorie of praktijkkennis);
  • Je staat sterk in je schoenen;
  • Meedenken over verbeteringen.

Over het bedrijf

Het bedrijf is gevestigd in de omgeving van Leeuwarden en is een grote toeleverancier voor de gas en olie industrie. Het bedrijf maakt onder andere vlinderkleppen, afsluiters, flenzen, gereedschappen en machines. De producten die in het bedrijf maakt worden onder andere gemaakt met computer gestuurde frees- en draaibanken. Voor het meten van de geproduceerde producten en artikelen wordt er gebruik gemaakt van een toolmaster. Het bedrijf werkt op de volgende manier; er wordt een vraag of een opdracht uitgezet bij het bedrijf, hier gaan ze mee aan de slag.

Er kan door het personeel met de klant meegedacht worden over het verbeteren van de machine of het product. Tevens is het mogelijk om in een testopstelling, de verbetering of aanpassing te testen. Wanneer dit allemaal gebeurt is wordt de machine en het product of artikel in productie genomen. Als deze klaar zijn wordt er getest, gecontroleerd en wordt het verzonden naar de opdrachtgever. Naast het produceren van machines, producten en artikelen, verzorgen ze ook reparatie en service op locatie.

Arbeidsvoorwaarden

Als je aan de slag gaat voor het bedrijf als 3D meettechnicus ontvang je een bruto salaris van rond de 2400 per maand bij een fulltime dienstverband. Het uiteindelijke salaris is afhankelijk van je ervaring. Verder ontvang je een kilometer vergoeding voor woon-werkverkeer á 0,19 per kilometer. Daarnaast is het mogelijk jezelf te ontwikkelen door het volgen van een cursus of training via Technicum. Als je dit via Technicum doet, betalen wij de kosten. Wanneer je begint krijg je eerst een contract voor bepaalde tijd. Bij wederzijds goed bevinden kan het contract omgezet worden naar een contract voor onbepaalde tijd of wordt je overgenomen door het bedrijf.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Dan kun je contact opnemen via de knop vacatures in de menubalk. Daarnaast kun je ook op de knop BBL drukken als je meer wil weten over opleidingsmogelijkheden in de techniek.