Technicum zoekt instromers in de techniek vanaf 19 februari 2023

Technicum is een arbeidsbemiddelingsbureau in de techniek. Deze organisatie is door heel Nederland actief in de werktuigbouwkunde, elektrotechniek, installatietechniek, telecom en mobiliteit. Allemaal technische sectoren waarin de vraag naar technisch personeel groot is. Technicum heeft de afgelopen tientallen jaren duizenden mensen aan een baan geholpen in de techniek. Nu het beschikbare personeel in de techniek aan het afnemen is zorgt Technicum er voor dat ook mensen die geen technische achtergrond hebben omgeschoold en bijgeschoold worden zodat ze toch aan de slag kunnen in een technische functie.

Technicum ONE

Daarvoor heeft Technicum het opleidingsprogramma Technicum ONE ontwikkeld. Dit is een opleidingsprogramma waarin deelnemers in een paar weken tijd de basiskennis kunnen aanleren van technische beroepen. Hierbij kun je denken aan beroepen in de installatietechniek, elektrotechniek, mechatronica en ook in de lastechniek. Na het afronden van Technicum ONE hebben de deelnemers in een van de genoemde technische vakgebieden kunnen kennismaken maken met de gereedschappen, technieken en andere aspecten die aan de orde komen. Ook aan veiligheid en persoonlijke beschermingsmiddelen wordt veel aandacht besteed binnen Technicum ONE.

Aanmelden voor Technicum ONE

Er zijn al tientallen mensen die doormiddel van Technicum ONE eind vorig jaar en begin 2023 een technische functie hebben weten te bemachtigen. Dat is goed nieuws maar Technicum ONE stopt nog lang niet. Dit programma gaat door. Daarom kunnen ook instromers in de techniek in heel 2023 deelnemen aan Technicum ONE. Wil je hierover meer weten? Stuur dan een berichtje aan de website via het contactformulier of klik op de knop BBL Technicum in de menubalk om meer te weten te komen over Technicum ONE.