BBL vacature lasser vanaf 23 september 2021 in noord Friesland

Heb je altijd al lasser willen worden maar heb je nog te weinig ervaring? Zou je graag doormiddel van werken en leren in de praktijk aan de slag willen als beginnend lasser? Dan is dit een mooie kans voor jou. Bij een metaalbedrijf in de machinebouw zijn we op zoek naar iemand die een beetje ervaring heeft opgedaan als lasser maar hierin graag verder wil gaan. Iemand die van lassen een beroep wil maken en ook graag technische tekeningen wil lezen. Het werk is heel divers. Je krijgt technische tekeningen en leert met behulp van deze tekeningen werkstukken te maken van staal en rvs. Tijdens je leerproces wordt je begeleid door ervaren collega’s die je helpen bij het lezen van de tekeningen en het opbouwen van werkstukken. Binnen het bedrijf heerst een hele prettige sfeer waarin mensen elkaar ondersteunen.

Welke ervaring heb je nodig?

Voor dit BBL traject heb je een beetje basiskennis nodig op het gebied van lassen. Het is belangrijk dat je wel een paar keer hebt gelast zodat je weet wat lassen is en je een bewuste keuze kunt maken om lasser te worden. Een ervaren lasser ben je niet zomaar. Er is een aantal jaren ervaring nodig om echt goed zelfstandig te kunnen lassen en samenstellen. Een goede motivatie en een doelgerichte keuze voor lassen is daarom van groot belang. Verder moet je in staat zijn om een mbo opleiding op niveau 3 te kunnen volgen. Een goede basisopleiding op mbo die je de mogelijkheid bied om niveau 3 werken en leren te gaan volgen is daarom van groot belang. Het bedrijf waar deze vacature open staat is gevestigd in het noorden van Friesland. Eigen vervoer is wenselijk tenzij je van jouw woonplaats goed met openbaar vervoer naar het bedrijf kunt rijden.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar deze vacature open staat is een allround machinebouwer en constructiebedrijf. De werknemers die bij dit bedrijf werken zijn allround inzetbaar. Ze kunnen dus meerdere functies uitvoeren. De lasser die er werken kunnen ook zelf hun werkstukken maken, samenstellen, boren, slijpen en monteren. Dat zorgt voor een prettige werksfeer die niet gericht is op snel produceren maar juist op een hoge kwaliteit. Deze kwaliteit realiseer je samen met je collega’s. Het bedrijf is een groot team dat samen de schouders er onder zet. Het bedrijf is goed bereikbaar vanuit Leeuwarden, Franeker, Sneek, Drachten en Dokkum.

Arbeidsvoorwaarden

Als BBL-er wordt je net als alle andere werknemers in de cao voor metaal en techniek ingeschaald. Afhankelijk van je leeftijd en vooropleiding zal je salaris rond de 1000 euro bruto per maand zijn. Tijdens je opleiding krijg je verschillende mogelijkheden om aanvullende cursussen kosteloos te volgen. Als je met eigen vervoer reiskosten maakt kun je deze indienen met je urenstaten en krijg je deze vergoed ten 0,19 reiskostenvergoeding per kilometer woon-werkverkeer.

Solliciteren?

Wil je graag aan de slag met dit BBL traject? Heb je interesse in een leuke baan voor langere tijd? Klik op de knop vacatures in de menubalk en geef jouw wensen aan tijdens het solliciteren. Dan krijg jij de functie die bij jou past.