BBL constructiebankwerker lasser machinebouw Noord Friesland vanaf medio februari 2021

Constructiebankwerken en lassen zijn veel voorkomende werkzaamheden in de metaaltechniek. Daarom is het verstandig om een opleiding mbo constructiebankwerker lasser te volgen als je aan de slag wilt in de metaal techniek. Het is helemaal mooi als je deze opleiding in een BBL vorm kunt volgen zodat je kunt werken en leren. Kortom je kunt leren en tegelijkertijd geld verdienen. Wie wil dat nou niet? Bovendien krijg je ook nog de kosten van de BBL opleiding vergoed. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar toch is het mogelijk. Het bedrijf krijgt namelijk de kosten van de opleiding en het begeleiden vergoed vanuit subsidies van de overheid. Het kost het bedrijf dus weinig en het kost jou helemaal niets als je wilt werken en leren als constructiebankwerker lasser. Daarnaast ga je met een mbo opleiding in deze vakrichting een mooie toekomst tegemoet met volop werk.

Welke ervaring heb je nodig?

Je gaat in dit opleidingstraject werken en leren. Toch heb je wel wat basiskennis nodig om hiermee aan de slag te gaan. Het is belangrijk dat je weet wat lassen is en dat je een bewuste keuze maakt om hierin verder te gaan. Deze basiskennis van lassen kun je op verschillende manieren hebben opgedaan. Bijvoorbeeld door een eerdere opleiding of vanuit hobby of werkervaring. Het is de bedoeling dat je met deze BBL opleiding een volgende stap zet in jouw loopbaanontwikkeling richting constructiebankwerker lasser. Technisch inzicht is van groot belang en een flexibele houding. De ene dag ben je namelijk aan het lassen en samenstellen terwijl je op andere dagen misschien gaat slijpen, zagen, knippen of boren. Dat zijn werkzaamheden die bij het constructiebankwerken aan de orde komen. Omdat het werk in het noorden van Friesland is zoeken we kandidaten uit die regio of kandidaten die bereid zijn om verder te rijden. Dan heb je wel een rijbewijs en auto nodig natuurlijk.

Over het bedrijf

Het bedrijf is gevestigd in het noorden van Friesland en is goed bereikbaar met de auto vanuit Groningen, Drachten, Leeuwarden, Hallum en Dokkum. In totaal werken er ongeveer 30 mensen bij het bedrijf in verschillende functies. Het bedrijf heeft op de werkvloer ongeveer 20 mensen werken en de rest werkt op kantoor of in een aansturende functie. De projecten zijn heel divers. Er worden machines gemaakt voor de voedingsmiddelenbranche, voor de offshore, voor de industrie en voor de agrarische sector. De werkzaamheden zijn verschillend waardoor ook het personeel op verschillende werkplekken werkt. Binnen het bedrijf heerst een ontspannen sfeer met ruimte voor iedereen en teamspirit.

Arbeidsvoorwaarden

Binnen dit fulltime BBL traject krijg je een salaris conform de cao. De hoogte van je salaris is van een aantal factoren afhankelijk waaronder, leeftijd, opleidingsachtergrond en werkervaring. Heb je bijvoorbeeld al lasopleidingen of andere relevante opleidingen gevolgd dan kun je sneller door het BBL traject heen en ook zelfstandiger aan de slag. Heb je deze ervaring nog niet dan krijg je een instroomsalaris. De opleiding wordt betaald door de werkgever. Naast de algemene opleiding is het mogelijk om aanvullende opleidingen en trainingen te volgen. Tot slot krijg je ook reiskostenvergoeding tegen 0,19 euro per kilometer die je voor woonwerkverkeer hebt afgelegd.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature reageer dan via de knop vacatures in de menubalk en stuur jouw cv eventueel met motivatie in. Als je meer wilt weten over BBL kun je ook op de knop BBL klikken om meer te weten te komen over BBL trajecten in de techniek.