Wat is een hefmobiel?

Een hefmobiel is een mobiele tilhulp die zich het beste laat vergelijken met een steekkar met daarop een hefsysteem waarmee je gewichten kunt optillen en verplaatsen die je niet in je eentje kan tillen. De hefmobiel die ontwikkelt is door Tiller® heeft een elektrische tilfunctie die doormiddel van een knop in beweging kan worden gebracht. Daarnaast heeft de Tiller®-hefmobiel een automatische rem. Verder heeft de hefmobiel een steekschep waardoor deze tilhulp veel op een steekkar lijkt. Doormiddel van deze steekschep kan de hefmobiel ook zichzelf optillen.

Hoe ziet een hefmobiel er uit?

De hefmobiel heeft een stevig metalen frame en bevat twee wielen waarmee deze tilhulp naar elke gewenste plek kan worden gereden. Er zijn verschillende uitvoeringen die er voor zorgen dat voor de meeste materialen wel een geschikte variant van de hefmobiel beschikbaar is. zo zijn er hefmobielen die geschikt zijn voor het tillen van autobanden of witgoed (wasmachines, koelkasten en vriezers e.d.). Ook zijn er hefmobielen die geschikt zijn voor het verplaatsen van ruiten of grote beeldschermen, digiborden, lichtinstallaties en geluidinstallaties.

Waarom een hefmobiel gebruiken?

De hefmobiel zorgt er voor dat lasten moeiteloos kunnen worden opgetild en verplaatst. Daardoor worden de lichamen van de werknemers minder zwaar belast. Bovendien kan men met de hefmobiel ook zwaardere lasten verplaatsen dan volgens de arbowet door werknemers mogen worden getild. Het verplaatsen van lasten gebeurd op een veilig manier doormiddel van de speciale rem die op de tilhulp is aangebracht. Geen wonder dat de Tiller®-hefmobiel zowel in de medische branche als in de witgoedbranche wordt gebruikt. Ook in de logisitieke sector en in de techniek zou de hefmobiel een effectieve oplossing kunnen zijn om verschillende materialen of machines (cv-ketels, waterstofketels e.d.) te tillen en te vervoeren.