Technicum uitzendbureau laat nieuwe interne medewerkers zo snel mogelijk een VCU certificaat behalen

Technicum uitzendbureau is VCU gecertificeerd. Dat betekent dat deze professionele technische uitzendorganisatie meer doet dan reguliere technische uitzendbureaus die niet VCU gecertificeerd zijn. Technicum wil namelijk een toonaangevende rol hebben op het gebied van veilig werken in de techniek. Om die reden zijn alle flexkrachten van Technicum VCA gecertificeerd wanneer dat vanuit de opdrachtgever gewenst of vereist is. Technicum biedt aan haar flexwerkers gratis een VCA basis of een VCA VOL certificering aan. Uiteraard is het belangrijk dat het flexpersoneel gecertificeerd is voor VCA maar ook voor het interne personeel is het van belang dat men weet hoe men veilig moet werken.

VCU certificering

Voor het interne personeel wordt daarom een VCU certificering aangeboden. Dat is in feite een VCA certificering waarbij de letter U staat voor uitzendbureaus. Een uitzendbureau heeft namelijk een doorgeleidingsplicht als het gaat om veiligheidsinstructies richting de flexibele technische arbeidskrachten. Deze doorgeleidingsplicht houdt in de praktijk in dat een intercedent of consultant tijdens het aannemen van de vacature of projecten ook navraag doet naar specifieke veiligheidseisen en risico’s op de werkvloer. Deze instructies worden verwerkt in een specifiek arbo-document en overhandigd en indien nodig toegelicht door intercedent. Zo weet elke flexkracht niet alleen welk werk wordt uitgevoerd maar ook welke instructies er zijn op het gebied van veiligheid.

Ongelukken voorkomen

Een VCU gecertificeerde intercedent weet precies waarop gelet moet worden in dit proces. Daarom behalen de consultants / intercedenten van Technicum zo snel mogelijk een VCU certificaat bij het in dienst treden. Bovendien heeft de consultant zelf ook veel aan een VCU certificaat. Tijdens het bezoeken van bouwprojecten of technische bedrijven weet de intercedent namelijk zelf ook goed hoe er voor de eigen veiligheid gezorgd kan worden. Daarnaast kan de intercedent tijdens een werkbezoek ook inschatten op basis van VCU of een werkplek veilig is of niet. Dat is van groot belang om ongelukken te voorkomen.