Redenen om aan de slag te gaan als flexwerker bij een uitzendbureau

Flexwerk of flexibele arbeid lijkt tegenwoordig populairder dan ooit. De arbeidsmarkt is voortdurend aan het veranderen en voor veel mensen zijn extra inkomsten welkom. Studenten zijn op zoek naar bijbanen maar ook reguliere werknemers kunnen soms extra inkomsten gebruiken. De periode waarin men beschikbaar is voor extra werkzaamheden is lang niet altijd duidelijk. De behoefte aan flexibele arbeid neemt toe onder werkzoekenden en onder bedrijven. Dat bedrijven het prettig vinden om flexibele arbeidskrachten in te zetten is duidelijk, het maakt bedrijven namelijk minder verbonden en afhankelijk van een vast personeelsbestand met alle bijbehorende risico’s. Een bekende vorm van flexwerk is het werken als uitzendkracht bij een uitzendonderneming.

Flexibele arbeid is populair

Dat flexibele arbeid echter ook onder personeel steeds interessanter begint te worden blijkt onder andere uit de grote hoeveelheid zelfstandigen zonder personeel, oftewel de zzp’ers. Het aantal zzp’ers en freelancers neemt toe in Nederland. Deze flexibele ondernemers hebben een eigen bedrijf waarmee ze flexibel naar behoefte opdrachten kunnen aannemen en afronden. Lang niet voor iedereen is het werk als zelfstandige zonder personeel geschikt omdat hierbij ook veel administratieve en juridische verantwoordelijkheden aan de orde komen. Daarom is het alternatief: werken voor een uitzendbureau of detacheringsbureau voor een grote groep werkzoekenden een interessante optie.

Waarom aan de slag als flexwerker?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand wil werken als flexwerker bij een uitzendbureau. Hieronder staan een aantal voorbeelden.

  • Je weet nog niet precies welk werk bij je past en wil graag verschillende werkzaamheden proberen.
  • Je hebt een tussenjaar of overbruggingsperiode voordat je school, opleiding of andere baan begint.
  • Je houdt van afwisseling in werkzaamheden.
  • Je vindt het prettig als een organisatie jouw helpt bij solliciteren.
  • Je wil graag per week betaald krijgen.
  • Je zoekt een bijbaan voor een vast aantal uren of een wisselend aantal uren per week.
  • Je bent op zoek naar vakantiewerk.
  • Je bent op zoek naar een ideale opstap naar een vaste baan.

Hierboven staan een aantal voorbeelden van redenen die iemand kan hebben om aan de slag te gaan bij een uitzendonderneming als flexwerker. Bij bovenstaande voordelen zijn een aantal voordelen met name aan de orde als men gaat werken onder uitzendbeding. Dat is een heel flexibele vorm van flexwerk omdat bij uitzendbeding de uitzendovereenkomst ten einde komt wanneer het uitzendwerk of het uitzendproject vervalt.

Detacheringsovereenkomst

Bij een detacheringsovereenkomst of bij uitzenden zonder uitzendbeding heeft de flexwerker een meer vastomlijnde arbeidsovereenkomst met daarin in ieder geval een periode waarin men kan werken en dus ook een inkomen heeft. Flexwerkers kunnen in de praktijk met uitzendbureaus en detacheringsbureaus afspraken maken over de manier waarop ze ter beschikking worden gesteld voor arbeid.