Duurzaamheid: nieuwe categorie op kennisbank van Technisch Werken

Op de website van Technisch Werken zijn door de jaren heen veel teksten verschenen die raakvlakken hebben met het onderwerp duurzaamheid. Een aantal van deze teksten zijn gebaseerd op nieuwsberichten en het overige deel bestond uit teksten met een louter informatieve inhoud. De informatieve teksten werden daarom bij Technisch Werken ondergebracht op de kennisbank. De kennisbank is in 2015 met verschillende nieuwe categorieën. De categorie duurzaamheid ontbrak echter terwijl duurzaamheid een steeds belangrijker onderdeel wordt van de techniek en het uitvoeren van werk. In december 2015 is de nieuwe categorie ‘duurzaamheid’ daarom ingevoerd op de kennisbank van Technisch Werken.

Categorie duurzaamheid is nodig
Er was op de kennisbank van Technisch Werken tot december 2015 geen specifieke categorie voor duurzaamheid. Daarom werden teksten die gerelateerd zijn aan dit onderwerp ondergebracht onder verschillende andere categorieën van de kennisbank. Een aantal teksten werd onder gebracht onder het segment ‘techniek’. Dit is het geval geweest met teksten die duurzaamheid vanuit een technisch perspectief weergaven. Andere teksten gaven een visie weer op duurzaamheid vanuit management perspectief. Deze teksten werden daarom ondergebracht onder de categorie ‘management’ van de kennisbank.

Duurzaamheid neemt echter een steeds meer centrale positie in als men kijkt naar ondernemen en de maatschappij in zijn geheel. Er is meer aandacht voor duurzaamheid en ook Technisch Werken besteed meer aandacht aan dit onderwerp. Daarom is een specifieke categorie ‘duurzaamheid’ aan de kennisbank toegevoegd.

Kennisbank wordt groter
De kennisbank heeft door de toevoeging van deze nieuwe categorie in totaal tien categorieën. De teksten die eerder op de kennisbank zijn gepubliceerd over duurzaamheid zijn uit de andere categorieën gefilterd en allemaal centraal samengevoegd onder de categorie ‘duurzaamheid’. De kennisbank van Technisch Werken wordt door deze ingreep overzichtelijker en bovendien ook groter. In de zoekfunctie van de website kan men zoeken naar specifieke onderwerpen en begrippen die met duurzaamheid te maken hebben. Als men een tekst aanklikt ziet men aan de rechterkant een aantal titels staan van teksten die doormiddel van tags zijn verbonden aan de tekst die men leest. Hierdoor kan men snel schakelen tussen teksten die met elkaar verband houden. Technisch Werken hoopt op die manier haar lezers te inspireren.