Technisch Werken

ZZP’ers met zakelijke energiecontracten moeten consumentenbescherming krijgen in 2019

De Autoriteit Consument & Markt heeft een waarschuwing gegeven aan energiebedrijven. Deze bedrijven moeten volgens de ACM stoppen met het benaderen van zelfstandigen zonder personeel voor zakelijke energiecontracten. Deze energiecontracten zouden dan worden afgesloten voor de woningen van zelfstandigen zonder personeel. Een bedrijf dat zich hier veel mee heeft beziggehouden is het bedrijf Total Gas & Power Dit is een energiebedrijf waarover veel klachten binnen zijn gekomen bij de marktwaakhond. Inmiddels belooft Total Gas & Power beterschap. Volgens de ACM moeten ondernemers consumentenbescherming kunnen krijgen wanneer er energiecontracten worden afgesloten op een woning in plaats van een bedrijfspand.

Dan zal de energie namelijk grotendeels voor privé worden gebruikt. “De zakelijke voorwaarden zijn voor consumenten niet redelijk. De opzegvergoedingen zijn bijvoorbeeld hoger” geeft ACM-bestuurslid Cateautje Hijmans van den Bergh aan. Als zzp’ers een energiecontract hebben afgesloten hebben ze ook recht op consumentenbescherming wanneer zij een energiecontract voor hun woonhuis afsluiten en ze hun energie vooral privé gebruiken. Als energiebedrijven de zzp’ers niet als consumenten behandeld wanneer de energiecontracten voor woonhuizen hebben afgesloten dan kan de ACM in actie komen. Indien de ACM dit nodig acht kunnen er boetes en dwangsommen worden opgelegd.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!