Technisch Werken

Zelfrijdende auto’s niet populair bij veel Amerikanen in 2018

Ongeveer 3 op de 4 Amerikanen heeft in 2018 nog geen interesse in de aanschaf van een zelfrijdende auto. Dit bericht werd bekend gemaakt door de Amerikaanse opiniepeiler Gallup op dinsdag 15 mei 2018. Gallup heeft aangegeven dat meer dan de helft van de respondenten aangeeft aan dat ze ook in de toekomst waarschijnlijk geen zelfrijdende auto zullen aanschaffen. In de maand april van 2018 had het onderzoeksbureau haar onderzoek naar de interesse in zelfrijdende auto’s uitgevoerd.

Onderzoek van Gallup
Tijdens het onderzoek ondervroeg Gallup volwassenen of zij bij het beschikbaar komen van autonome voertuigen ook bereid zouden zijn of ze een zelfrijdend voertuig zouden aanschaffen of leasen. Ongeveer 75 procent van de ondervraagden zou de aanschaf van een zelfrijdende auto niet zien zitten. Ongeveer 52 procent heeft in het onderzoek aangegeven nooit een zelfrijdend voertuig te zullen gebruiken. Vooral mensen die graag autorijden kiezen niet voor een autonome auto. Voor de groep mensen die niet van autorijden houdt is het driemaal waarschijnlijker dat zij op een gegeven moment zullen overgaan op de aanschaf van een zelfrijdende auto.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!