Technisch Werken

Woningverkoop zal in 2020 verder dalen aldus de ING

Het economisch bureau van ING verwacht dat de woningverkoop de komende tijd zal afnemen. Vermoedelijk zullen in 2019 in totaal ongeveer 210.000 woningen worden verkocht aldus het economisch bureau van de bank. Het komende jaar zal de verkoop van woningen verder afnemen. In 2020 zullen naar verwachting ongeveer 195.000 woningen verkocht worden.

De daling in de woningverkoop is het gevolg van het beperkte woningaanbod en de enorme prijsstijgingen die hebben plaatsgevonden op de woningmarkt. De woningmarkt zit op slot. Veel mensen die willen verhuizen naar een grotere koopwoning wachten af. Deze zogenaamde doorstromers willen liever eerst zelf een nieuwe koopwoning aankopen voordat ze hun eigen woning gaan verkopen. In 2019 zullen de prijzen van koopwoningen volgens de ING wel gaan afvlakken. De prijsstijging van woningen zal dit jaar ongeveer uitkomen op 4,5 procent. In 2018 kwam de prijsstijging van koopwoningen nog uit op 8,4 procent. De ING verwacht dat de prijsstijging in 2020 uitkomt op ongeveer 2,5 procent.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!