Technisch Werken

Woningverkoop gestegen in mei 2017

In de maand mei is de woningverkoop in Nederland weer behoorlijk toegenomen. In die maand heeft het Kadaster 19.990 transacties geregistreerd. Dat is ongeveer vijfentwintig procent meer dan een jaar geleden in dezelfde periode. Verder is de stijging ten opzichte van de maand april 2017 ook behoorlijk. In mei 2017 werden namelijk twintig procent meer woningen verkocht dan in de aprilmaand. De maand april blijkt hierdoor een tijdelijke dip te zijn geweest. In april werden nog 16.694 transacties op de woningmarkt geregistreerd.

Vooral in het segment van twee-onder-een-kapwoningen is een duidelijke toename in de woningverkoop merkbaar geweest. In dit segment werden ongeveer 40 procent meer woningen verkocht. Appartementen bleken vooral minder populair, maar ook hier was een stijging in de verkoop zichtbaar. In dit segment van de woningmarkt wisselden in mei 2017 ongeveer 15,5 procent meer woningen van eigenaar ten opzichte van mei vorig jaar. Ten opzichte van de maand april werden vooral veel meer hoekwoningen verkocht. Hierbij was sprake van een toename van 23,8 procent. In tussenwoningen was er sprake van een stijging van 17,6 procent ten opzichte van de maand april 2017.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!