Technisch Werken

Woningtekort het grootst in Drenthe en Limburg in 2019

Het tekort aan woningen is in Nederland het grootste in de provincies Drenthe en Limburg. Dat hebben de onderzoekers van de ABN AMRO onderzocht. Op maandag 29 april 2019 werden de onderzoeksresultaten door de bank bekend gemaakt. Volgens de ABN AMRO hebben alle provincies in Nederland een tekort aan woningen behalve de provincies Friesland en Zeeland. Het tekort aan woningen neemt verder toe in veel gemeenten omdat er sprake is van een toenemende vraag naar woningen maar er worden nauwelijks woningen bijgebouwd. De ABN AMRO heeft aangegeven dat het absolute woningtekort zal toenemen in de provincies Drenthe en Limburg. Deze provincies hebben veel krimpgebieden.

De ABN AMRO is niet de enige organisatie die wijst op een oplopend woningtekort. Eerder kwam uit een onderzoek van Capital Value en ABF Research naar voren dat het woningtekort in Nederland de komende jaren zal oplopen tot 263.000 huizen. De organisaties hadden dit bericht al in februari bekend gemaakt. Volgens de onderzoekers zal het woningtekort tot 2030 nog op verschillende plekken in Nederland merkbaar zijn. Als men het tekort aan woningen wil terugdringen zou men de komende jaren in Nederland ongeveer 100.000 tot 200.000 woningen meer moeten bouwen dan men eerder had ingeschat.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!