Technisch Werken

Woningprijzen stijgen in 2020 maximaal 3 procent

In 2019 zullen de prijzen voor koopwoningen gemiddeld 6 procent zijn gestegen. Dat heeft het economisch bureau van de ABN Amro in juli 2019 bekend gemaakt. De bank deed haar prognose in de zogenaamde Woningmarktmonitor. In deze Woningmarktmonitor heeft de ABN Amro ook een prognose gegeven voor 2020. In dat jaar zullen de woningmarktprijzen maximaal 3 procent toenemen.

Dat is een procent lager dan een eerdere prognose van de ABN Amro. In die prognose ging de bank namelijk nog uit van een stijging van vier procent. Het is niet geheel zeker of de woningmarkt het komende jaar niet verder onderuit gaat. De hypotheekrente staat in verhouding tot afgelopen jaren vrij laag. De ABN Amro denkt dat de hypotheekrente ook in 2020 verder zal dalen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws