Technisch Werken

Woningprijs gestegen maar aanbod gedaald in kwartaal twee van 2018

In Nederland zijn woningen in het tweede kwartaal van 2018 gemiddeld 10,4 procent duurder geworden ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Daarnaast was er in het tweede kwartaal opnieuw sprake van een daling in het aantal woningverkopen. De verkoop van woningen gaat nu al voor het vierde kwartaal op rij omlaag. In totaal kwam de daling in de woningverkoop uit op 11 procent. Dit heeft de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) donderdag 12 juli 2018 bekend gemaakt.

Ondanks de daling in het verkoopaantal is de gemiddelde verkoopprijs omhooggeschoten naar het recordniveau van 288.000 euro. In het tweede kwartaal van 2018 hebben NVM-makelaars ruim 38.600 woningen verkocht. Dit aantal ligt echter 4.600 lager dan een jaar eerder. Het aanbod aan woningen die te koop staan is echter in een jaar tijd met dertig procent gedaald. De verkooptijd van woningen is ook gezakt naar 45 dagen. Deze verkooptijd is het laagste van de afgelopen jaren. Sinds 2000 in de verkooptijd van woningen in Nederland niet zo kort geweest volgens NVM-voorzitter Ger Jaarsma.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!