Technisch Werken

Woningen met een energielabel A verschillen gemiddeld 7000 euro in prijs met niet-verduurzaamde woningen in 2019

Men spreekt van een energiezuinige oftewel een ‘groene’ woning als een woning een energielabel A, B of C heeft. Daarboven wordt gesproken over niet-energiezuinige woningen. Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) zit er een prijsverschil van een aantal duizenden euro’s tussen een energiezuinige woning en een niet-energiezuinige woning. Tussen duurzame woningen, met energielabel A, B of C, en niet-duurzame woningen is een prijsverschil van gemiddeld 7.000 euro. Dit prijsverschil is volgens DNB te verklaren omdat er meer kosten moeten worden betaald om een woning duurzamer te maken. Woningzoekers letten tegenwoordig steeds meer op energielabels. Deze labels waarin een indicatie wordt gegeven over de energiezuinigheid van woningen zijn verplicht gesteld door de Europese Unie.

Met een zuinig energielabel kunnen verkopers meer vragen voor een koopwoning en zijn woningzoekers bereid om meer te betalen. Het interessante van energielabels is dat het echt loont om een woning te verduurzamen. Of je nu een woning verkoopt of koopt het is altijd verstandig om op een energielabel te letten. Duurzame woningen kunnen rekenen op hogere verkoopprijs. Daardoor wordt een gedeelte van de investeringen die zijn gedaan in de verduurzaming weer terugverdiend. Het terugverdienen van de investeringen komt bovenop de besparing die woningbezitters al hebben ontvangen door de energiebesparende maatregelen. Toch is verduurzaming niet altijd even winstgevend. Woningen met bijvoorbeeld een energielabel A hebben aanzienlijke investeringen op het gebied van verduurzaming. Deze investering overstijgen op korte termijn de energiebesparing aldus DNB.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws