Technisch Werken

Woningcorporaties blijven grootste partij in de huursector in grote Nederlandse steden in 2019

Het aantal huurwoningen dat in bezit is van de vrije sector is de afgelopen tijd aanzienlijk toegenomen. Toch is het aantal huurwoningen dat onder woningcorporaties valt in de grootste steden van Nederland altijd nog veel groter dan het aantal huurwoningen dat onder de vrije sector valt. In totaal valt gemiddeld 64 procent van alle huurwoningen in de gemeenten van grote steden onder de woningbouwcorporaties. Dat bericht werd dinsdag 13 augustus 2019 bekend gemaakt door de Volkskrant.

De krant heeft haar uitspraak in een artikel gedaan en heeft daarvoor een onderzoeksresultaten gebruikt van een onderzoek dat is uitgevoerd in samenwerking met het Kadaster. Tijdens het onderzoek is naar voren gekomen dat vooral in de steden Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Maastricht, Rotterdam, Tilburg en Utrecht de woningbouwcorporaties veel huurwoningen in bezit hebben. Alleen Den Haag vormt hierop een uitzondering. In die stad is 45 procent van alle huurhuizen in handen van institutionele beleggers en particuliere vastgoedondernemers.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!