Technisch Werken

Windpark Krammer in Zeeland wordt in 2020 regelmatig stilgezet om vogels te beschermen

Windmolens op zee zijn belangrijk voor het winnen van duurzame elektrische energie maar vormen ook een bedreiging voor vogels. De grote wieken van de windmolens kunnen de vogels letterlijk uit de lucht slaan. Om die reden zijn windmolens beslist niet altijd goed voor de fauna. Daarom denkt men na over hoe men de vogels kan beschermen rondom windmolens op zee.

In Zeeland heeft men het besluit genomen om windmolens regelmatig stil te zetten om te voorkomen dat vogels door de wieken worden geraakt. Dat gebeurd bij het windmolenpark de Krammersluizen dat te midden van de Grevelingen, de Oosterschelde en het Krammer-Volkerak ligt. Dit zijn alle drie natuurgebieden. De windmolens die daar aanwezig zijn inmiddels uitgerust met camera’s, microfoons en speakers. De 34 windmolens worden stilgezet als er vogels worden opgemerkt door de sensoren. In totaal zou dit stilzetten van windmolens ongeveer 15.000 euro per maand minder windenergie opleveren.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws