Technisch Werken

Werknemers gaan later met pensioen

Mensen gaan tegenwoordig steeds later met pensioen. In 2012 is de leeftijd waarop mensen gemiddeld met pensioen gaan opgelopen tot meer dan 63 jaar.  Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat steeds meer werknemers doorwerken tot hun vijfenzestigste of langer. Dit heeft het CBS dinsdag 17 januari 2012 gepubliceerd. In het verleden lag de pensioenleeftijd veel lager. Zo stopten de werknemers in de periode van 2000 tot 2006 gemiddeld op hun 61ste met werken. Vanaf 2007 stijgt de leeftijd waarop medewerkers met pensioen gaan. Dit is voor een deel te wijten aan de wetswijzigingen die het voor werknemers moeilijk maken om eerder te stoppen met werken. Stoppen met werken kost gewoon te veel geld.

Hoe langer medewerkers aan het werk blijven hoe meer belastinggeld ze binnen halen. Daarnaast hoeven ze ook geen aanspraak te doen op pensioengeld. Werknemers hebben daarnaast te maken met onzekerheid over de hoogte van hun pensioen. Werken geeft wat dat betreft meer inkomenszekerheid.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Geplaatst in Nieuws