Technisch Werken

Werkloosheid in Duitsland in oktober 2016 op laagste niveau sinds 1990

In Duitsland daalt de werkloosheid steeds verder. In oktober 2016 kwam het aantal werklozen in Duitsland op een nieuw laagterecord. Dit komt naar voren uit gegevens van het Duitse federale arbeidsbureau. Dit bureau bracht woensdag 2 november 2016 cijfers over de werkloosheid in Duitsland over de maand oktober naar buiten. In de maand oktober kwam het aantal werklozen in Duitsland uit op 2,66 miljoen dit is 13.000 minder werklozen dan de maand daarvoor.

Duitsland vormt de grootste economie in Europa. Het land is toonaangevend in bijvoorbeeld de auto-industrie en daar profiteren verschillende landen van mee die bedrijven hebben die als toeleverancier producten leveren voor de Duitse auto-industrie. De 6 procent werkloosheid in Duitsland is een laagterecord dat werd behaald na een maandenlange periode van 6,1 procent werkloosheid. Dit was ook al een bijzonder laag werkloosheidspercentage voor Duitsland. Sinds de Duitse eenwording in 1990 is het werkloosheidspercentage niet zo laag geweest.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!