Technisch Werken

Werkgeversorganisatie AWVN: 79 procent werkgevers ervaart krapte op arbeidsmarkt in 2019

Volgens een onderzoek van werkgeversorganisatie AWVN heeft 79 procent van de werkgevers in Nederland last van een tekort aan personeel. Deze werkgevers merken de krapte op de arbeidsmarkt omdat ze onvoldoende nieuwe sollicitanten binnen krijgen op hun vacatures. De krapte op de arbeidsmarkt is het grootste in de techniek. Voor functies in de techniek heeft 51 procent van de werkgevers echt te maken met een tekort aan personeel. In de productie geeft 28 procent van de werkgevers dit aan en in de ICT geeft 27 procent van de werkgevers aan last te hebben van een tekort aan ervaren krachten.

Er worden door werkgevers steeds meer creatieve oplossingen bedacht en ingezet om personeel te werven en binnen te houden. Daarbij wordt ook steeds meer gekeken naar arbeidsvoorwaarden. Naast het bieden van hogere salarissen wordt ook gekeken naar ontwikkelingsmogelijkheden voor werknemers. Verder komt uit het onderzoek van de AWVN naar voren dat 63 procent van de werkgevers er voor kiest om meer werknemers een vaste contract te bieden. In 2019 is er vooral een groot tekort aan hbo’ers. In 2008 toen er ook een grote krapte was op de arbeidsmarkt was er vooral een tekort aan werknemers met een mbo opleiding.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!