Technisch Werken

Werkgelegenheid in de bouw stijgt in het tweede kwartaal van 2017

De bouwsector doet het goed in Nederland. Dat blijkt niet alleen uit de omzet die voortdurend stijgt in deze sector maar ook uit de werkgelegenheid. In het tweede kwartaal van 2017 is het aantal banen in de bouwsector gestegen naar 527.000 arbeidsplaatsen. Dit aantal ligt 8000 arbeidsplaatsen hoger dat het eerste kwartaal van 2017. Dit maakt duidelijk dat de werkgelegenheid in de bouw alleen maar toeneemt. Het gaat om de grootste stijging op het gebied van werkgelegenheid in de bouw in de afgelopen jaren aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het CBS maakte de cijfers over de bouwsector op donderdag 24 augustus 2017 bekend.

ZZP in de bouw
Volgens het CBS neemt het aantal zelfstandigen zonder personeel op de bouw toe. Deze groep wordt ook wel zzp’er of zzp’ers genoemd en hun aantal is met ongeveer vijfduizend gestegen. In de afgelopen tien jaar is het aantal zzp’ers in de bouwsector gegroeid van 34 procent naar 42 procent. In het tweede kwartaal van 2017 werkten er in Nederland in totaal ongeveer 220.000 zelfstandigen in de bouw. Dit is iets meer dan het aantal zelfstandigen dat in 2008 voor het uitbreken van de kredietcrisis in de bouw werkzaam was. Op dit moment ligt het aantal werknemers in de bouwsector ongeveer honderdduizend hoger dan het aantal zzp’ers.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws