Technisch Werken

Werkeloosheid daalt in Amerika

Er zijn positieve berichten aan de andere kant van de oceaan met betrekking tot de werkgelegenheid. In Amerika zou de werkeloosheid de afgelopen tijd zijn gedaald volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Zij maakten afgelopen vrijdag 6 januari 2012 bekend dat de werkeloosheid is gedaald tot 8,5 procent. Dit is het laagste niveau sinds de maand februari in 2009. in de maand december van 2010 zijn er in Amerika 200.000 bijgekomen. Hierin zijn de cijfers van de landbouwsector niet meegenomen.

Verwachtingen in Amerika
De economen hadden de stijging van het aantal banen minder sterk verwacht. Zijn hadden rekening gehouden met een groei van de werkgelegenheid met 150.000 banen. Het bijbehorende werkeloosheidspercentage van november kwam op 8,7 procent. Met een daling van de werkeloosheid tot 8,5 procent in december gaat het redelijk de goede kant op met Amerika.

De vraag is natuurlijk of de werkloosheid verder gaat dalen. Dit is voor een groot deel afhankelijk van de import  en export en de wereldeconomie.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Geplaatst in Nieuws