Technisch Werken

Wajongers worden meer gestimuleerd om te werken of te studeren vanaf 2018

Wajongers moeten een grotere kans krijgen op werk. Ook moeten mensen met een Wajong uitkering niet langer worden gekort als ze er voor kiezen om te studeren. Als een Wajonger er voor kiest om te gaan werken moet hij of zij daar ook financieel op vooruit gaan. Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een pakket van maatregelen bedacht waarmee mensen met een Wajong-uitkering gestimuleerd worden om uit de Wajong te gaan en te gaan studeren of te solliciteren naar een betaalde baan. Een Wajonger is een benaming die wordt gebruikt voor mensen waarbij voor hun achttiende verjaardag een ziekte of arbeidsbeperking is geconstateerd en die gebruik maken van een uitkering op basis van de Wajong.

Er zijn heel veel regels met betrekking tot de Wajong. Deze regels kunnen beperkend werken voor Wajongers die willen gaan studeren of gaan werken. De staatssecretaris vind het belangrijk dat mensen met een Wajong uitkering zichzelf ontwikkelen en de kansen op werk vergroten. Als een opleiding daarbij helpt moeten de regels omtrent deze uitkering niet beklemmend werken. De staatssecretaris wil juist stimuleren dat mensen met een Wajong uitkering een opleiding gaan volgen of gaan solliciteren naar een baan. Wajongers moeten geen angst hebben dat ze geen inkomsten meer hebben als ze hun baan verliezen. In dat geval moeten mensen langer terugvallen op de Wajong-uitkering.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws