Technisch Werken

Waddenburgemeesters willen strengere regels voor containervervoer rondom Waddenzee

De burgemeesters van de Waddeneilanden zijn erg geschrokken van de effecten van de ramp met het containerschip waarbij 291 zeecontainers van een schip overboord zijn gevallen. Grote hoeveelheden producten maar ook afval hebben de Waddeneilanden overspoeld maar hebben ook de vaste wal bereikt. In een brandbrief hebben de burgermeesters er voor gepleit dat er alles aan wordt gedaan om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Ze hebben in de brief aan de Tweede Kamer een oproep gedaan tot een veiliger vervoer van containers op zee. De burgermeesters willen dat er een aantal veranderingen worden doorgevoerd.

Zo moet het toezicht en de handhaving op het gebied van het beladen en sjorren van de zeecontainers strenger zodat er in de toekomst niet meer van dit soort incidenten kunnen plaatsvinden. Verder hebben de burgemeesters aangegeven dat ze het wenselijk vinden dat de containers worden voorzien van een chip en gps-marker. Deze markeringen zorgen er voor dat de containers in de toekomst makkelijker gevonden kunnen worden wanneer ze bijvoorbeeld in zee zijn gevallen. Op donderdag 10 januari 2019 wordt er door minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat een werkbezoek aan Terschelling gebracht. Tijdens dit bezoek zal Burgemeester Bert Wassink van Terschelling haar de brief ook overhandigen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws