Technisch Werken

Waarde bestaande koopwoningen in februari 2017 ongeveer 6,7 procent omhoog

Het gaat goed met de waarde van bestaande koopwoningen in Nederland. Deze koopwoningen waren in februari van dit jaar 6,7 procent duurder dan in dezelfde maand in 2016. Er is nu al drie maanden op rij een prijsstijging gemeten die ruim boven de 6 procent komt op de woningmarkt. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte dinsdag 21 maart 2017 de cijfers bekend over de prijsontwikkeling op de woningmarkt in Nederland.

Het CBS en het Kadaster hebben onderzoek gedaan naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland. Uit dit onderzoek blijkt dat er al sinds halverwege 2013 een duidelijke stijgende lijn te zien is in de prijzen van woningen in Nederland. Aan het begin van 2017 ligt de prijs van woningen in Nederland nog ongeveer 15,1 procent hoger dan het prijsniveau op het dieptepunt in juni 2013. In de maand juni van 2013 was de woningmarkt in een zeer diep dal beland vanwege de economische crisis. Men sprak toen ook wel van een crisis op de woningmarkt.

De piek op de woningmarkt lag op augustus 2008. Ten opzichte van die piek lag het prijsniveau in het eerste kwartaal van 2017 nog ongeveer 9,6 procent lager. Als men kijkt naar het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen in februari 2017 dan ligt dat niveau ongeveer even hoog als het prijsniveau in januari 2006.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!