Technisch Werken

VS onderzoekt in 2020 mogelijke patentinbreuk Fitbit en Garmin bij Philips

Amerikaanse toezichthouders zijn gestart met een onderzoek naar de mogelijke patentinbreuk door de bedrijven Fitbit en Garmin. Deze bedrijven zouden mogelijk inbreuk op patenten van producent Philips hebben gemaakt. Het zou hierbij gaan om zogenaamde wearableproducten van het bedrijf. Philips is een innovatief bedrijf en heeft verschillende patenten aangevraagd op haar producten en ontwikkelingen.

Volgens Philips zijn er een aantal bedrijven die zich schuldig hebben gemaakt aan het schenden van deze zogenaamde intellectuele eigendomsrechten. Deze eigendomsrechten zouden geschonden zijn op de Noord-Amerikaanse wearablemarkt. Daarom heeft Philips doormiddel van een brief een verzoek ingediend bij de Amerikaanse autoriteiten waarin staat dat er een importverbod zou moeten worden ingevoerd voor producten van verschillende bedrijven.

Wat zijn wearables?
De zogenaamde wearables zijn draagbare technologische producten zoals de Health Watch. Deze producten zijn heel populair bij consumenten geworden. Philips richt zich dan met name op draagbare producten met een gezondheidsfunctie. Zo kunnen consumenten hun fysieke activiteiten, hartslag en andere aspecten van hun gezondheid in de gaten houden doormiddel van wearables.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met , ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!