Technisch Werken

Vraag naar allround samenstellers en lassers neemt toe in december 2019

De vraag naar ervaren lassers neemt toe in de werktuigbouwkunde. Veel metaalbedrijven blijken aan het einde van 2019 nog ruimte te hebben voor lassers die meerdere disciplines beheersen. Het lijkt er op dat vooral in de specialistische machinebouw veel lassers worden gevraagd. In de staalconstructie neemt de vraag naar lassers nauwelijks toe. De meeste bedrijven die vacatures open zetten voor lassers zijn op zoek naar lassers die zowel MIG/MAG als TIG kunnen lassen. Dat betekent dat ze producten van zowel ferro als non-ferro moeten lassen. Een brede achtergrond in de lastechniek zorgt er voor dat de lassers ook op verschillende plaatsen ingezet kunnen worden en aan verschillende producten kunnen werken. Naast de laskwaliteit is ook ervaring op het gebied van tekening lezen van groot belang. Er moeten vaak kleine series worden gemaakt of unieke producten.

Dat zorgt er voor dat de lassers ook goed tekeningen moeten kunnen lezen. Dat is voor de meeste ervaren lassers een punt van aandacht. Veel lassers zijn vooral gericht op het maken van een kwalitatief goede las. Het lezen van tekeningen en het bouwen en hechten van werkstukken wordt vaak door samenstellers gedaan. De vraag naar allrounders die zowel kunnen samenstellen en lassen zou ook een investering in de toekomst kunnen zijn. In de toekomst zullen veel bedrijven namelijk effectief op de marktontwikkelingen moeten kunnen inspelen. Daarvoor is een brede achtergrond van het personeel gewenst of zelfs noodzakelijk. Er ontstaan dus steeds meer vacatures voor allrounders in de metaaltechniek.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws