Technisch Werken

Vooral kleine bouwbedrijven zien omzet stijgen in tweede kwartaal 2017

Het gaat goed met de bouwsector in 2017. Het valt daarbij op dat vooral kleine bouwbedrijven hun omzet zien stijgen. Dit komt naar voren uit de cijfers over het tweede kwartaal van 2017. Deze cijfers werden donderdag 24 augustus 2017 gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het statistiekbureau is dit nu het elfde kwartaal op rij waarin de omzet in bouw is toegenomen. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2016 is de bouwomzet met 6,3 procent toegenomen.

De afgelopen drie kwartalen lieten ook al zien dat de omzet vooral bij kleine bouwbedrijven sterk gegroeid is. Bouwbedrijven die tot tien werknemers in dienst hebben lieten de sterkste stijging zien in de omzet. Bij deze bedrijven is de omzet gemiddeld op jaarbasis met 9,3 procent gestegen. Naast kleine bouwbedrijven deden ook middelgrote bouwbedrijven het goed. Bij middelgrote bouwbedrijven werken volgens het CBS 10 tot 100 werknemers. Bij bouwbedrijven van deze omvang werd een omzetstijging van 8,7 procent gemiddeld behaald. Grotere bouwbedrijven hadden in dezelfde periode een omzetstijging van 2,2 procent behaald. Dat is aanzienlijk lager dan de middelgrote en kleine bouwbedrijven.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws