Technisch Werken

Volvo presenteert eerste elektrische auto op woensdag 16 oktober 2019

Autoproducent Volvo heeft haar eerste elektrische auto onthuld. Deze auto heeft de naam XC40 P8. Het voertuig is voorzien van een 78 kWh accupakket. Deze geven voeding aan twee 150 kW sterke elektromotoren. De elektromotoren zijn op de vooras en op de achteras geplaatst. Dat zorgt er voor dat het voertuig een vierwielaandrijving heeft. Als men het voertuig gaat snelladen met 150 kW dan zit het voertuig binnen veertig minuten voor ongeveer 80 procent vol met elektrische stroom.

Als men het voertuig aan de oplader thuis zet met een lader van 11 kW dan is het voertuig volgens de fabrikant binnen 7,5 minuten volledig opgeladen. In totaal kan de Volvo XC40 P8 ruim 400 kilometer ver op een acculading rijden en het voertuig mag 1.500 kilo trekken. Op het gebied van veiligheid is er geen gebrek. Volvo zorgt er voor dat de XC40 P8 standaard is voorzien van alle veiligheidssystemen die Volvo kan leveren. Volvo heeft aangegeven dat de prijs van het voertuig 59.900 euro zal zijn. Verdere details worden in 2020 verwacht.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!