Technisch Werken

Volkswagen mag reparaties uitvoeren aan kleine diesels in 2016

Autofabrikant Volkswagen mag reparaties gaan uitvoeren aan ongeveer 460.000 kleinere auto’s van de Duitse toezichthouder. Het gaat hierbij om kleine auto’s die voorzien zijn van zogenaamde sjoemelsoftware. Deze auto’s vallen onder het dieselschandaal. Dit schandaal heeft de naam van het automerk Volkswagen behoorlijk wat schade bezorgd.

Een aantal diesels van Volkswagen is uitgerust met de manipulerende software die er voor zorgt dat de auto’s een beter milieuresultaat laten zien dan in werkelijkheid op de weg. Het sjoemelsoftwareschandaal ook wel bekend als dieselschandaal komt bij verschillende Volkswagenvarianten voor. Volkswagen moet verschillende aanpassingen uitvoeren aan haar reeds verkochte auto’s om deze aan de wettelijke eisen te laten voldoen.

In 2016 worden aanpassingen uitgevoerd aan auto’s die zijn uitgerust met 1.2 liter dieselmotoren. Deze motoren heeft Volkswagen gebruikt in modellen zoals de Volkswagen Polo en de Seat Ibiza. Door de reparaties gaan deze dieselauto’s weer aan de wettelijke eisen voldoen. Daarvoor moeten de auto’s eerst wel weer naar de werkplaats van Volkswagen worden gebracht.

Eigenaren van de auto’s die zijn uitgerust met de verkeerde software zullen worden gevraagd om contact op te nemen met een werkplaats bij hun in de buurt. Daar wordt de auto voorzien van nieuwe software zodat de voertuigen aangepast zijn aan de eisen. Eerder had Volkswagen in een brief aan klanten aangegeven dat het autobedrijf eind mei met de aanpassingen van de kleinere dieselmotoren zou beginnen. Dit werd echter uitgesteld. Nu worden de aanpassingen later door Volkswagen gedaan.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!