Technisch Werken

Volkswagen investeert vanaf 2017 ruim 34 miljard in ontwikkeling elektrische en zelfrijdende auto’s

Volkswagen zal de komende jaren naar eigen zeggen 34 miljard euro gaan investeren in de ontwikkeling van elektrische auto’s en autonoom rijdende voertuigen. Ook wordt een deel van dit bedrag geïnvesteerd innovatie  en digitalisering. Deze investeringen zullen worden gedaan van 2018 tot en met het jaar 2022.

Volkswagen zal een groot deel van het bedrag investeren in de ontwikkeling van hybride voertuigen en elektrische voertuigen. Naast de 34 miljard euro die het bedrijf investeert zal Volkswagen ook nog eens 22,8 miljard euro gaan gebruiken voor het toekomstbestendig maken van de autofabrieken van het bedrijf. Dit heeft het bedrijf aan de media bekend gemaakt op zaterdag 18 november 2017. Volgens anonieme bronnen zou het bedrijf in totaal ongeveer 72 miljard euro investeren in duurzame projecten. Deze bronnen die niet met name worden genoemd hadden het bericht vrijdag al bekend gemaakt.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!