Technisch Werken

Volkswagen Group schrapt tussen de 5000 en 7000 banen vanaf 2019

De Volkswagen Group gaat haar personeelsbestand de komende jaren aanzienlijk inkrimpen. Door automatisering zullen de komende vier jaar ongeveer vijfduizend tot zevenduizend banen bij het bedrijf verdwijnen. De Volkswagen Group hoopt gedwongen ontslagen te voorkomen door de uitstroom van mensen die met pensioen gaan. De posities die door deze vertrekkende werknemers vrij komen zullen niet worden ingevuld.

Zo wordt het personeelsbestand en aantal FTE’s automatisch beperkt. Het is echter onduidelijk of door deze werkwijze voldoende banen verdwijnen. Het bedrijf wil echter investeren in de zogenaamde Technical Development-afdeling. Op deze afdeling moeten er ongeveer tweeduizend banen bijkomen. Dit werd woensdag 13 maart 2019 bekend gemaakt Volkswagen. Deze afdeling is een soort research and development afdeling en houdt zich bezig met de ontwikkeling van software en elektronica. Er wordt een bedrag van 4,6 miljard euro door Volkswagen beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling en implementatie van digitalisering en automatisering.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!