Technisch Werken

Volkswagen en Ford investeren in Self-Driving System vanaf 2019

Autoproducenten Volkswagen en Ford gaan intensiever samenwerken vanaf 2019. Dat werd vrijdag 12 juli 2019 bekend gemaakt. De bedrijven gaan meer aandacht besteden aan het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s. Daarvoor moeten de bedrijven nieuwe technologie gaan gebruiken. Nieuwe technologie op het gebied van zelfrijdende auto’s hebben de bedrijven echter nauwelijks zelf binnen hun muren ontwikkeld. In plaats daarvan gaan de autobedrijven de samenwerking aan met specialistische bedrijven op dit gebied. Daarom investeert Volkswagen 2,6 miljard dollar (2,3 miljard euro) in Argo AI. Het bedrijf Argo AI is een firma die technologie voor zelfrijdende voertuigen ontwikkelt.

Niet alleen Volkswagen gaat investeren in zelfrijdtechnologie ook Ford is hier mee bezig. Ford had eerder al een bedrag van ongeveer 900 miljoen euro in het techbedrijf Argo AI geïnvesteerd. Zowel Volkswagen als Ford willen gezamenlijk een Self-Driving System ontwikkelen, ofwel een SDS. De ontwikkelingen in dit programma moeten voor beide autoproducenten beschikbaar komen. Door gezamenlijk te investeren in SDS kunnen zowel Ford als Volkswagen in de toekomst de technologie in hun modellen toepassen. Die automodellen worden volgens de autofabrikanten wel eigen producten.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!