Technisch Werken

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn ‘gematigd positief’ of verhoging PFAS norm in november 2019

De PFAS norm is sinds de maand oktober van 2019 niet meer uit het nieuws geweest. In die maand was de norm nog 0,1 microgram maar eind november werd de norm acht keer zo hoog namelijk 0,8 microgram. Daardoor kunnen veel bouwprojecten weer worden opgestart. Ongeveer 85 procent van alle bouwgrond die werd getest de afgelopen maanden had meer dan 0,1 microgram PFAS per kilo bouwgrond en kon daardoor niet meer worden doorgezet. Nu de norm hoger is geworden kunnen veel bouwprojecten alsnog doorgaan.

De werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn ‘gematigd positief’ over de verachtvoudiging van de PFAS-norm. “Dit is goed, ook al heeft dit te lang op zich laten wachten.” Veel bedrijven in de bouw zijn echter nog lang niet blij. Dat komt omdat er veel tijd verloren is gegaan. Tussen begin oktober en eind november zit veel tijd. Deze periode hadden veel bouwbedrijven kunnen gebruiken om projecten op te starten of door te starten. Een aantal bouwondernemers heeft zelfs moeten bezuinigen om het spreekwoordelijke hoofd boven water te houden. Ook zijn er ontslagen gevallen in de bouwsector. Een aantal van deze ontslagen heeft te maken met vertraging en annulering van bouwprojecten vanwege de PFAS norm.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws