Technisch Werken

Vertrouwen in de economie daalde in februari 2019 in de Eurozone

Het economisch sentiment in de Eurozone is in februari 2019 opnieuw gedaald. In februari kwam het vertrouwen in de economie uit op indexcijfer 106,1. Dit aantal punten op de vertrouwensindex maakt duidelijk dat februari een nieuw dieptepunt is geworden op het gebied van vertrouwen in de economie binnen de landen van de Eurozone. Dit werd bekend gemaakt door de Europese Commissie naar aanleiding van de Economic Sentiment Indicator (ESI). Deze ESI meet de stemming oftewel het sentiment onder andere bij de consumenten en de industrie. De ESI wordt maandelijks uitgevoerd zodat het economisch sentiment tussen de maanden vergeleken kan worden. inmiddels is duidelijk geworden dat het economisch sentiment steeds verder daalt. Het is inmiddels de achtste maand op rij waarin de ESI een daling laat zien in het vertrouwen.

Met name het economisch vertrouwen in de industrie neemt af. In deze sector zijn managers bezorgd over de voorraden en de orders. In verschillende landen daalde het vertrouwen in de economie. Deze daling was bijvoorbeeld goed merkbaar in Frankrijk en Italië. Ook was er een lichte daling te zien in Duitsland, en in Spanje bleef het vertrouwen gelijk. In Nederland name het algehele vertrouwen in de economie wel toe. Daar steeg het vertrouwen van 110.2 punten in januari naar 112.3 punten in februari.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!