Technisch Werken

Verschillende technische vacatures in de bouwvak van 2019

De bouwvak van 2019 is een periode waarin de meeste bouwbedrijven gewoon doorgaan met werken. De projecten worden niet stilgelegd omdat er voldoende werk is. Door het stilleggen van bouwprojecten gaat kostbare tijd verloren. Daarom gaan de meeste aannemers maar ook de meeste onderaannemers in de bouwvak van dit jaar door met het uitvoeren van werkzaamheden. Toch gaan er ook mensen op vakantie in de bouwvak. Daardoor kunnen gaten in de planning ontstaan. Om die reden zoeken sommige bedrijven ervaren krachten om in de bouwvak door te werken. Hierbij kun je denken aan timmermannen maar ook aan elektromonteurs en installatiemonteurs.

Vacatures in deze beroepsgroepen staan overigens het hele jaar al open. In de bouwvak blijven de vacatures gewoon open staan voor bouwvakkers die graag in deze periode willen doorgaan met werken. In de praktijk betekent dit dat veel mensen als uitzendkracht aan de slag gaan in de bouwvak. Dat kan ook als vakantiekracht zijn. Vakantiekrachten kunnen een oplossing vormen maar worden meestal ingezet voor eenvoudige werkzaamheden. Het is wel belangrijk dat de uitzendkracht in bezit is van VCA zodat hij of zij weet hoe er veilig gewerkt moet worden. de meeste VCU uitzendbureaus bieden de opleiding of cursus voor dit VCA certificaat gratis aan hun uitzendkrachten.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws