Technisch Werken

Vermogensbeheerder verkoopt belang in Shell in 2019 wegens klimaatbeleid

De Britse vermogensbeheerder Sarasin & Partners heeft besloten om haar belang in Shell te verkopen. Dit besluit is genomen omdat het bedrijf zich niet kon vinden in het klimaatbeleid van Shell. De vermogensbeheerder heeft aangegeven dat Shell op dit moment te weinig doet om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Sarasin & Partners heeft een belang van ongeveer twintig procent in de oliemaatschappij.

Het bericht over de verkoop van het belang in Shell werd dinsdag 9 juli 2019 bekend gemaakt. Tot voor kort heeft Sarasin & Partners het bedrijf Shell altijd ondersteund. Vooral na de beslissing van Shell om de CO2-voetafdruk van het bedrijf terug te dringen. Sarasin & Partners heeft echter aangegeven dat Shell niet de daad bij het woord voegt. Dat kwam onder andere naar voren bij de presentatie van de toekomstplannen van Shell. De klimaatdoelen van Parijs zijn belangrijk voor Sarasin & Partners. De vermogensbeheerder wil dat Shell er alles aan doet om deze doelstellingen te behalen. Dit blijkt in de praktijk echter niet het geval te zijn. De komende jaren wil Shell de olieproductie verder opvoeren naar 4,7 miljoen vaten per dag in 2030. Het productieniveau was in 2018 nog 3,7 miljoen vaten.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!