Technisch Werken

Verkoop van tweedehands auto’s neemt toe in eerste drie kwartalen van 2016

De verkoop van nieuwe auto’s in Nederland is lang niet rooskleurig ten opzichte van vorig jaar. Men kan duidelijk zien dat de verkoop van nieuwe personenauto’s zeer slecht verloopt. De verkoop van tweedehands auto’s neemt echter wel toe. In de eerste drie kwartalen van 2016 is de verkoop van tweedehands auto’s gestegen met 5,3 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

In de eerste drie kwartalen van 2016 zijn 1.464.139 gebruikte personenauto’s verkocht aan een nieuwe eigenaar. Dit maakten BOVAG en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie op dinsdag 4 oktober 2016 bekend. Het aantal nieuwe verkochte auto’s daalde volgens deze organisaties met  5,2 procent. Merdealers wisten vooral te profiteren van de stijgende vraag naar tweedehands auto’s. Zo verkochten merkdealers 9,1 procent meer occasions in de eerste negen maanden van dit jaar.

Onafhankelijke autobedrijven die wel zijn aangesloten bij de BOVAG hadden een stijging van 4,3 procent ten opzichte van 2015 in de verkoop van tweedehands auto’s. overige autohandelaren hadden een verkoopstijging van 3,5 procent in vergelijking met 2015. Vooral de zogenaamde plug-inhybrides zijn populaire tweedehands auto’s. Van deze auto’s werden vier keer zoveel verkocht. In 2015 werden nog 2.576 plug-inhybrides verkocht en in 2016 steeg het aantal verkopen van deze modellen naar 10.964.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!