Technisch Werken

Verkoop elektrische voertuigen in eerste kwartaal 2019 met 85 procent toegenomen in Europa

De verkoop van elektrische voertuigen is in het eerste kwartaal van 2019 aanzienlijk toegenomen. In de eerste drie maanden van dit jaar zou de verkoop van voertuigen die elektrisch worden aangedreven met ruim 85 procent zijn toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2018. In het eerste kwartaal van 2019 werden in totaal 61.789 elektrische voertuigen in Europa verkocht. Dat kwam woensdag 8 mei 2019 naar voren uit nieuwe cijfers van de Europese brancheorganisatie ACEA. Er werden aanzienlijk meer geëlektrificeerde auto’s verkocht. Dat zijn auto’s die volledig elektrisch aangedreven zijn. Ook auto’s met een plug-inhybrideaandrijflijn werden meer verkocht in de eerste drie maanden van 2019.

Volgens de ACEA werden 99.174 auto’s met een stekker op kenteken gezet in her eerste kwartaal van 2019. Het overgrote gedeelte van de elektrisch aangedreven auto’s was dus volledig elektrisch. Dat betekent dat er minder plug-in hybride voertuigen worden verkocht ten opzichte van het aantal volledige elektrische auto’s. Het aantal plug-inhybridevoertuigen dat verkocht werd in het eerste kwartaal kwam op 37.385 exemplaren. Dat aantal was nagenoeg gelijk ten opzichte van het aantal plug-inhybridevoertuigen dat in de eerste drie maanden van 2018 werd verkocht.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!