Technisch Werken

Verkoop elektrische voertuigen haalt in 2019 de verkoop van dieselvoertuigen in

In 2019 zijn er in Nederland voor het eerst meer volledig elektrische auto’s dan dieselvoertuigen geregistreerd. Deze informatie is bekend gemaakt door informatiebureau Aumacon. Volgens deze organisatie zijn er in Nederland tot en met september 29.811 nieuwe elektrische auto’s geregistreerd. Aumacon heeft uitgerekend dat dit een toename is van meer dan 127 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

De verkoop van elektrische voertuigen is gestegen maar de verkoop van dieselvoertuigen is daarentegen gedaald. Deze daling kwam uit op 45 procent waardoor de verkoop van dieselvoertuigen op 26.558 exemplaren kwam. Het aantal verkochte hybride voertuigen is ook gestegen. Deze verkoopstijging kwam uit op 21 procent. In totaal zijn er 25.505 hybride voertuigen verkocht. Als deze verkoopstijging in het laatste kwartaal van 2019 doorzet zullen hybride’s op de derde plek komen in de autoverkoop. Dan komen dieselvoertuigen op de vierde plek.

Er worden in Nederland nog altijd veel benzineauto’s verkocht. Van alle autotypes worden benzinevoertuigen het beste verkocht in Nederland. Tot en met de maand september werden er in Nederland 248.646 benzinevoertuigen op kenteken gezet. Dat maakt benzinevoertuigen verreweg de meest populaire auto’s. Toch is ook bij deze auto’s een daling merkbaar in de verkoop van 9,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Langzaam maar zeker worden elektrische auto’s populairder. Steeds meer bedrijven en particulieren zijn van mening dat elektrische auto’s de toekomst zijn.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!