Technisch Werken

Verkoop elektrische auto’s 13 procent van totale autoverkoop in 2019

Het afgelopen jaar zijn er meer elektrische auto’s verkocht dan in 2018 het geval was. Het aandeel elektrische auto’s in de totale autoverkoop is in 2019 toegenomen naar 13 procent. In 2018 was het aandeel elektrische auto’s in de totale autoverkoop nog slechts 5 procent. De stijging van 8 procentpunt is een belangrijke stap in de goede richting. Ook het bestverkocht automodel van 2019 was een elektrische auto namelijk een Tesla Model 3. In totaal werden bijna dertigduizend Tesla Model 3 voertuigen verkocht in 2019. Dit bericht werd dinsdag 7 januari 2020 bekend gemaakt door het economisch bureau van ING dinsdag. Aan het einde van 2019 werden vooral meer elektrische auto’s verkocht. Dat zou te maken hebben met de ontwikkelingen op het gebied van de bijtellingsregels van de belasting.

De belastingdienst heeft de bijtelling voor elektrische auto’s verhoogd per 1 januari 2020. Dat heeft veel zakelijke rijders doen besluiten om nog aan het einde van 2019 een elektrische auto te kopen. Met name dure zakelijke elektrische auto’s werden veel verkocht aan het einde van afgelopen jaar. Vermoedelijk gaat de verkoop van elektrische auto’s ook in 2019 verder omhoog. Ook dit jaar zullen veel zakelijke rijders besluiten om een elektrische auto te kopen in plaats van een benzineauto of dieselauto. Bovendien gaan de bijtellingsregels ook in 2021 veranderen. In dat jaar worden de bijtellingsregels weer minder gunstig voor nieuw aangeschafte elektrische auto’s. Tegen het einde van 2020 zullen dus vooral veel nieuwe elektrische auto’s worden aangeschaft door zakelijke rijders.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!