Technisch Werken

Verkoop dieselauto’s in de Europese Unie gedaald in tweede kwartaal 2019

De verkoop van nieuwe dieselauto’s loopt verder achteruit in de Europese Unie. De verkoop van nieuwe auto’s met een dieselmotor daalde terwijl de verkoop van benzineauto’s en elektrisch aangedreven voertuigen in het tweede kwartaal van 2019 juist is toegenomen. Dit bericht werd woensdag 4 september 2019 bekend door de Europese autobrancheorganisatie ACEA. Uit de cijfers van deze organisatie kwam naar voren dat de vraag naar nieuwe dieselauto’s in het tweede kwartaal van 2019 is gedaald met 16 procent. Door deze nieuwe daling is het aandeel van dieselvoertuigen op de automarkt afgenomen naar 31,3 procent. Dit marktaandeel was in 2018 nog 36,3 procent.

Er worden minder dieselvoertuigen verkocht maar meer benzinevoertuigen. De verkoop van benzinevoertuigen steeg met 1,7 procent. Daardoor kwam het marktaandeel van benzinevoertuigen uit op 59,5 procent. Dit markt aandeel was in 2018 nog ongeveer 56.7 procent. Niet alleen het marktaandeel van benzineauto’s stijgt ook andere voertuigen die niet op diesel rijden zijn meer in trek. Zo is het marktaandeel van elektrische auto’s en hybrideauto’s ook gestegen. Deze auto’s werden tezamen met lpg-auto’s meer verkocht. Er was zelfs een verkoopstijging van 35,6 procent met betrekking tot elektrische auto’s.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!