Technisch Werken

Verkoop dieselauto’s en benzineauto’s verboden in Frankrijk vanaf 2040

Als het aan de Franse overheid ligt wordt de verkoop van benzine- en dieselauto’s vanaf 2040 in Frankrijk verboden. Dit bericht maakte de nieuwe Franse milieuminister donderdag 6 juli 2017 bekend tijdens een persconferentie. Verschillende media hebben het bericht gepubliceerd maar er zijn geen details gegeven over de manier waarop het verbod precies zal worden ingevoerd en gehandhaafd.

Verder is er ook niet bekend gemaakt of hybride auto’s ook onder het verbod zullen vallen. Hybride auto’s hebben naast een elektromotor namelijk ook een verbrandingsmotor. Dat zorgt er voor dat hybride auto’s in feite ook CO2 uitstoten en dus milieubelastend zijn. Veel landen worstelen met de hybride auto’s als het gaat om milieuwetgeving. Feitelijk zijn deze auto’s niet zo milieuvriendelijk als men in eerste instantie dacht. Volgens sommigen zijn hybrides alleen maar ontwikkeld om gebruik te maken van subsidies zonder daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan een schoner milieu.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!