Technisch Werken

Verkoop aanhangwagens in 2017 op niveau van voor de crisis

In 2017 is de verkoop van aanhangers in Nederland bijna op het niveau van voor de economische crisis beland. Afgelopen jaar werden 21.109 aanhangwagens verkocht. Dit verkoopaantal ligt 12,3 procent hoger dan het aantal verkochte aanhangwagens in 2016. In 2017 werden in Nederland voor het eerst sinds 2008 weer meer dan 20.000 aanhangwagens verkocht. Deze gegevens werden bekend gemaakt door branchevereniging Bovag.

Door de economische crisis ging het slechter met de verkoop van aanhangwagens. De verkoop daalde van bijna 24.500 in 2008 naar een dieptepunt van bijna 14.000 verkochte aanhangwagens in 2013. De verkoop van aanhangwagens zit nu weer in de lift omdat bedrijven meer investeren in aanhangwagens. Vooral in de bouw worden meer aanhangwagens aangekocht. Voor het transport van bouwmaterieel werden16 procent meer aanhangwagens verkocht.

Ook voor het transport van boten werden meer aanhangwagens verkocht. In dit segment was ook een stijging van 16 procent merkbaar. Voor het transport van voertuigen werden eveneens meer aanhangwagens verkocht zoals autoambulances. In de voertuigentransport werden maar liefst 17 procent meer aanhangwagens verkocht ten opzichte van 2016. Verder werden in Nederland ook nog enkele tientallen paardentrailers extra verkocht ten opzichte van 2016.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!