Technisch Werken

Veel vacatures voor installatiemonteurs en elektromonteurs in augustus 2019

In het midden van de zomer van 2019 staan nog steeds veel vacatures open voor installatiemonteurs en elektromonteurs in Nederland. De vacatures in de installatiebranche staan lang open omdat er nauwelijks nieuwe geschikte kandidaten worden gevonden. De meeste werkzoekenden die ervaring hebben in de installatietechniek en elektrotechniek kunnen spoedig een baan vinden. Er is keuze genoeg. Toch zijn er in Nederland ook nog werklozen op de arbeidsmarkt aanwezig.

De overheid probeert in samenwerking met bedrijven en opleidingsinstellingen de beschikbare werklozen om te scholen en bij te scholen naar beroepen die gevraagd worden op de arbeidsmarkt. Ook in de elektrotechniek en installatietechniek worden werklozen opgeleid tot vakmensen. Hiervoor worden dikwijls BBL trajecten ingezet. Technische uitzendbureaus leveren ook een bijdrage op dit gebied door de juiste kandidaten te werven en te selecteren voor BBL trajecten. Zo worden veel vacatures op de technische arbeidsmarkt ingevuld met starters.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws