Technisch Werken

Veel cao-akkoorden in oktober 2017

In de maand oktober van 2017 zijn in Nederland 37 nieuwe cao’s afgesloten. Dat is bijzonder veel ten opzichte van andere maanden aldus de werkgeversvereniging AWVN. Deze organisatie treed in de praktijk vaak op als adviseur bij onderhandelingen tussen werkgevers en werknemers. Het bericht werd bekend gemaakt in een maandbericht van AWVN.

Gemiddeld werden in de maand oktober ongeveer 25 cao-akkoorden gesloten. Dat is volgens de AWVN het gebruikelijke aantal. Onderhandelaars kunnen profiteren van de gunstigere omstandigheden. Er kunnen steeds betere afspraken worden gemaakt over arbeidsvoorwaarden en salarisverhogingen. In oktober werd een gemiddelde loonstijging in het vooruitzicht gesteld van ongeveer twee procent. Tot nu toe was dit gemiddeld ongeveer 1,7 procent. Door de gesloten cao-akkoorden hebben in totaal 600.000 werknemers nieuwe arbeidsvoorwaarden ontvangen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws